Predbežné prejednanie obžaloby Mikuláša Č. a spol. bude nanovo 27. apríla

21.04.2006 Prešov

Prešov 21. apríla (TASR) - Senát Okresného súdu (OS) v Prešove bude 27. apríla nanovo rozhodovať o určení rozsahu dokazovania a o stanovení termínu hlavného ...
Prešov 21. apríla (TASR) - Senát Okresného súdu (OS) v Prešove bude 27. apríla nanovo rozhodovať o určení rozsahu dokazovania a o stanovení termínu hlavného pojednávania s obvineným takzvaným bossom podsvetia Mikulášom Č. a jeho komplicmi.

Pre TASR to dnes uviedol hovorca OS Peter Farkaš.
Prvé zasadnutie k predbežnému prejednaniu obžaloby 30. marca predsedníčka senátu odročila, pretože Mikuláš Č. , Ladislav B. a Slavomír S. podali sťažnosť na rozhodnutie senátu o ich ďalšom zotrvaní vo väzbe. Ako Farkaš povedal, odvolací Krajský súd v Prešove promptne rozhodol a spis je opäť na OS. Podľa hovorcu OS zmyslom predbežného prejednania obžaloby je práve stanovenie termínu hlavného pojednávania a rozsahu dokazovania.
Obžaloba Krajskej prokuratúry (KP) z Trenčína podaná na OS 25. januára kladie Mikulášovi Č. za vinu, že mal zorganizovať a podieľať sa na dvoch dokonaných a jednej nedokonanej vražde, ktoré spolu súvisia. Obeťami boli osoby z podsvetia - v roku 1997 Peter Klešč, Ján Kromka a Jozef Holub. Tretí z nich pred vraždou ušiel.
Predsedníčka senátu na zasadnutí 30. marca rozhodla aj o vylúčení obvineného Alexandra H. na samostatné konanie a vec vrátila prokuratúre na konanie o dohode o vine a treste. Zástupca žalobcu KP v Trenčíne s tým súhlasil.
Proti piatemu obvinenému Karlovi Sz. sa koná aj v jeho neprítomnosti. Ušiel a orgány činné v trestnom konaní nevedia, kde sa nachádza.
 

Vyberte región

mark